10 Ekim Gar Katliamı Davasında Karar Duruşması: Avukatlar Cübbelerini Çıkardı, Aileler Adalet İstedi
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde Tren Garı Meydanı'nda barış mitingine düzenlenen DAİŞ saldırısında 103 kişi hayatını kaybetmiş, 20'si çocuk olmak üzere 391 kişi yaralanmıştı. Bu katliama dair açılan davanın karar duruşması bugün Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Duruşmada avukatlar cübbelerini çıkararak adalet taleplerini dile getiren ailelerin yanına geçti.

Adana’da 10 Çocuğa Dava: Wan’daki İrade Gaspına Karşı Protesto Gerekçesiyle Yargılanacaklar Adana’da 10 Çocuğa Dava: Wan’daki İrade Gaspına Karşı Protesto Gerekçesiyle Yargılanacaklar

Duruşmada 26 Sanıktan 10'u Hakkında Hüküm Verilecek
Katliama ilişkin yargılanan 26 sanıktan 10'u hakkında hüküm verilecek. Saldırıya ilişkin DAİŞ üyesi oldukları düşünülen 16 kişi halen firari durumda. Ayrıca, ihmali olduğu iddia edilen bazı kamu görevlileri hakkında henüz soruşturma izni verilmedi.

Ailelerin Adalet Talebi
Duruşma öncesi adliye binası önünde açıklama yapan 10 Ekim Derneği üyeleri, katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri, siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri, adalet taleplerini dile getirdi.

Türkiye Barolar Birliği’nin Katılma Talebi Kabul Edildi
Duruşmada söz alan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, katliamı "Türkiye’de yaşanmış en büyük katliam" olarak nitelendirerek baronun davaya katılma talebinde bulundu. Mahkeme, bu talebi kabul etti.

Avukatların Tepkisi ve Cübbelerini Çıkarması
Avukat İlke Işık, duruşmada mahkemenin taleplerini reddetmesine tepki göstererek, "İnsanlığa suç demek neden bu kadar zor? Türkiye yargısı buna neden bu kadar direniyor?" dedi. Avukatlar, alkışlarla cübbelerini çıkararak ailelerin yanına geçti ve “adalet istiyoruz” sloganları atıldı.

Ailelerin ve Avukatların Talepleri
Katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri, mahkeme salonunda adalet taleplerini dile getirdi. Bir baba, "Sayın başkan, oğlumu kaybettim, adalet istiyorum," diyerek söz istedi. Mahkeme salonunda hoparlör bulunmamasına tepki gösteren avukat Mehtap Coşkun Sakinci, “Biz söz hakkımızı kullanmadan karar veremezsiniz. Bu hukuka aykırıdır. Hoparlör getirilene kadar bekleyeceğiz,” dedi.

Avukat Murat Yılmaz'ın Tepkisi
Avukat Murat Yılmaz, "Bu meseleyi çözemiyorsanız o cübbeyi çıkaracaksınız," diyerek mahkeme başkanına tepki gösterdi.

Duruşmada yaşanan bu gelişmeler, 10 Ekim Gar Katliamı'na ilişkin adalet arayışının devam ettiğini ve ailelerin kararlılıkla adalet talep ettiğini gösteriyor.

Editör: İdris YILMAZ