Gazeteci Rauf Tamer, geçirdiği kalp krizi sonucu 86 yaşında hayata veda etti. Tamer son yazısını önceki gün yazmıştı.

AJANS65 TV - Rauf Tamer, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede 86 yaşında yaşamını kaybetti.

64 yıldır gazetecilik yapan Rauf Tamer, uzun yıllardır da gündemdeki konuları Posta Gazetesi'ndeki köşesinde değerlendiriyordu.

SON YAZISI BUGÜN YAYINLANMIŞTI: ‘LANETLEYEREK’

Rauf Tamer’in son yazısı bugün yayınlanmıştı.

Posta’da yayınlanan ‘Lanetleyerek’ başlıklı yazısından bir kısım şöyle:

“Fotoğraflara bakamıyorum. Soykırım haberlerini dinleyemiyorum. Yazı yazmak üzere masaya oturduğumda sinirden titriyorum… Ulan ben ne biçim gazeteciyim diye söyleniyorum… Vallaha bu olay beni hasta etti. Çok sevdiğim müzik sesine bile dayanamıyorum.

Yılların birikimi olsa gerek… Bu zulüm yeni değil ki… Yıllardır var… Var ama bu derece şerefsizce olanını hiç görmemiş ve duymamıştık. Filmlerde bile rastlamadık… Kitaplarda bile okumadık. Bu nedir böyle? – Muasır medeniyet midir? Bu mudur sahi? Şampiyon Amerika. Uzay fatihi.

Netanyahu zihniyeti bir de Türkiye’ye laf atıyor. Yahudi vatandaşlarımıza Türkiye’yi terk etmelerini telkin ediyor. Bizden tek çivi sökemez… Tek Yahudi vatandaşımız bile Türkiye’yi terk etmez… Ama biz İsrail’deki Yahudilere “Orada hayatınız tehlikede, buyurun Türkiye’ye” desek, büyük bir deplasman başlar. Deneyelim mi?”

Zehra Güneş'in ailesiyle pozu olay oldu!

Diyarbakır’da Kültürel Baskınlara Tepki: "Kalemleri Yerde Bırakmayacağız" Diyarbakır’da Kültürel Baskınlara Tepki: "Kalemleri Yerde Bırakmayacağız"

Seyhan Soylu'dan Dilan Polat hakkında bomba bir açıklama daha!

RAUF TAMER KİMDİR?

Gazeteci, yazar Rauf Tamer ilköğrenimini Gemlik’te, ortaöğrenimini İstanbul ve Bursa’da tamamladı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Yükseköğrenimi sırasında Cumhuriyet gazetesinde spor muhabirliğiyle başlayan gazeteciliğini Ekspres, Tasvir, Yeni İstanbul’da sürdürdü.

1968’den sonra tercüman gazetesinin “Sözün Kısası” köşesinde yazdı. Uzun bir süre de Sabah gazetesinde çalıştı. Tamer, uzun yıllardır da gündemdeki konuları Posta Gazetesi'ndeki köşesinde değerlendiriyordu.

Eserlerinden bazıları şöyle:

Sözün Kısası (1973)

Düzen kavgası (1974)

Solun Namusu (1975)

Editör: İdris YILMAZ