İl Emniyet Müdür Yardımcısı Evinde Ölü Bulundu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Evinde Ölü Bulundu

Son zamanlarda Twitter’e yönelik tepkilerde artış olmuştu. Meta'nın Threads'i erişime açmasıyla pek çok kullanıcının buraya yönlenmesine sebep oldu. 7 saat içinde uygulamaya 10 milyon kişi kaydoldu. Sosyal medya uzmanları Instagram aracılığıyla girilen uygulama için Twitter gibi gözüktüğünü, işlediğini özetle Twitter gibi bir platform olduğunu kaydetti. İşte Twitter'ın güçlü rakibi Threads'in çalışma sistemi ve Twitter ile farkları...

AJANS65 TV - Elon Musk’ın twittere yönelik uygulamaları, tweet görüntüleme sınırı getirmesiyle pek çok kullanıcı isyan ederek uygulamayı terk etti. Musk'ın tartışma yaratan kararının üzerinden çok geçmeden Facebook'un sahibi Meta, Twitter’a rakip uygulaması Threads’i erişime açtı.

Instagram’la bağlantılı olarak çalışan Threads, uzmanlara göre son dönemde Twitter’da yaşanan değişimlerden memnun olmayan kullanıcıları kendine çekme potansiyeli taşıyor. Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, 7 saat içinde 10 milyon kullanıcıya ulaştıklarını açıkladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Zuckerberg, kendisine Threads'in Twitter'dan daha büyük bir uygulama olup olmayacağı sorulduğunda "Biraz zaman alacak" demiş, Twitter'ın kullanıcı sayısını 1 milyarın üzerine çıkarma fırsatını değerlendiremediğini hatırlatarak "Umarım bunu biz başarırız" diye konuşmuştu.

500 HARFE KADAR PAYLAŞIM YAPIYOR

Threads, 100’den fazla ülkede kullanıma açılsa da henüz Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden erişilemiyor. Bunun nedeni ise AB'de kullanıcı verilerine dair düzenlemeler.

Metin tabanlı uygulamada 500 harfe kadar paylaşım yapılabiliyor.

VERİ VE GÜVENLİKLE İLGİLİ ELEŞTİRİLER

Öte yandan Threads’in topladığı verilerin miktarını eleştirenler de var.

Meta, yayına giren uygulamanın başlangıç seviyesinde olduğunu ve ilerleyen süreçte yeni özellikler de ekleneceğini söyledi:

“Threads için vizyonumuz Instagram’ın en iyi yaptığı şeyleri alıp, bunları metin tabanlı bir uygulamada hayata geçirmek”

Instagram kullanıcıları dilerlerse aynı kullanıcı adıyla profil oluşturabiliyor. Fakat uygulama için sıfırdan bir profil yaratmaları da mümkün.

Eski Meta çalışanı Frances Haugen geçen yıl şirketi, “güvenlik yerine kâra öncelik verdiği için” eleştirmişti.

Şirket geçmişte de Cambridge Analytica gibi skandallarla anılmıştı.

Twitter’a alternatif olarak Bluesky ve Mastodon gibi platformlar da var.

Bunlara kıyasla Threads’in avantajıysa yüz milyonlarca kişinin kullandığı Instagram’la bağlantılı çalışması ve arkasında Meta’nın maddi gücünün olması.

THREADS NASIL ÇALIŞIYOR?

Threads’te, Twitter’da olduğu gibi yazılı mesajların yanı sıra linkler, fotoğraflar ve videolar paylaşılabiliyor.

Uygulamanın ana ekranında, takip edilen kişilerin paylaştığı mesajlar görülüyor.

Kullanıcılar, paylaşımlarının altına yorum yazabilecek kişileri kısıtlayabiliyor veya hesaplarını gizli kılabiliyor.

Bir kullanıcının Instagram’da engellediği kişiler, Threads hesabında da engellenmiş oluyor.

Editör: İdris YILMAZ