Ahmet Türk'ten Kayyım ile İlgili İlk Açıklama Ahmet Türk'ten Kayyım ile İlgili İlk Açıklama

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin haftalık grup toplantısında Türkiye ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. DEM Parti’nin kuruluşunun birinci yılını kutlayan Bakırhan, “DEM Parti, adaletin, barışın ve insanca yaşamın teminatıdır,” dedi. Konuşmasına Kürtçe “Merhaba, hoş geldiniz” (Merhaba hun bixêr ez we slav dikim. Hun serseran serçavan hatin) diyerek başlayan Bakırhan, DEM Parti’nin Türkiye’nin her yerinde ezilen halkların sesi olduğunu belirtti.

Bakırhan, “DEM Parti, Türkiye’nin dört bir yanındaki emekçilerin, çevrecilerin, kadınların, Kürtlerin ve Alevilerin yanındadır,” ifadelerini kullanarak, ülkenin geleceğine dair duydukları sorumluluğun altını çizdi.

"Birçok Fırtına Gördük Ama Kırılmadık"

Bakırhan, Kürtçe bir şarkıdan alıntı yaparak, “Birçok fırtına gördük ama kırılmadık” (Me gelek ba û bager dît lê em neşikestin) diyerek DEM Parti’nin dayanıklılığını vurguladı. “DEM Parti bir lotus çiçeği gibi; toz tutmaz, kir tutmaz. Türkiye’deki siyaset DEM Parti kadar bu toplumu ve geleceğini düşünseydi, bu siyasal ve toplumsal çürümeyi yaşamazdık,” şeklinde konuştu.

İnsanı Yok Sayan Düzenle Mücadele

Türkiye’de halkın giderek umutsuzluğa kapıldığını belirten Bakırhan, “Yoksulluk ve adaletsizlik insanları çıkmaza sürüklüyor. İstanbul başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında çeteler hâkimiyet kurmuş durumda. Sokaklarda kadınlar ve gençler katlediliyor, çocuklarımız güvende değil,” dedi. Kulp’un Kasor (Kasor) havzasında doğası için direnen köylülerin yanında olduklarını vurgulayan Bakırhan, “Bu düzenle mücadele etmeye devam edeceğiz,” diye ekledi.

"Bu Ülke Bizim, Asıl Sahipleri Biziz"

Bakırhan, “Bu ülke bizim; Kürtler, emekçiler ve ezilenler bu ülkenin asıl sahipleridir,” ifadelerini kullanarak iktidarın vergi ve ihale vurgunlarını eleştirdi. Kredi kartı limitinden alınan yeni vergilere dair eleştirisini sürdüren Bakırhan, “Bu dahiyane buluşlar sadece yoksulu daha da yoksullaştırır,” dedi. 

"Barış ve Adalet İçin Harekete Geçilmeli"

Bakırhan, Türkiye’de siyasal sistemin her anlamda çökmüş olduğunu ve halkın acil bir değişim talebinde bulunduğunu belirtti. "Barış ve adaletin sağlanması için Meclis ve siyasilerin acilen adım atması gerekiyor," diyen Bakırhan, herkesin bu mücadelede sorumluluk alması gerektiğini ifade etti. CHP’ye seslenerek, Kürt meselesinde çözüm için samimi bir adım atmalarını beklediklerini belirtti.

"İmralı’nın Kapılarını Açın, Öcalan’ın Çağrısını Dinleyelim"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrıyı değerlendiren Bakırhan, “Öcalan’ın ne söyleyeceğini biz de merak ediyoruz. Tecridi kaldırın da Öcalan’ın yanıtını hep beraber görelim,” dedi.

"Barış Üstenci Dille Gelmez"

Bakırhan, Türkiye’de vesayetçi anlayışların barışa engel olduğunu ifade ederek, “Barış ancak eşitlik ve özgürlükle sağlanır. Bu ülkenin kadim halklarından biri olarak, üstenci dili kabul etmiyoruz. Bu topraklarda Çanakkale’de yatan herkes Türkiye’nin zenginliğidir. Farklılıklarımızla bir arada güçlü olabiliriz,” şeklinde konuştu. 

Bakırhan, Türkiye’de daha kapsayıcı, demokratik ve adil bir yönetim anlayışıyla toplumsal barışın sağlanabileceğini vurgulayarak konuşmasını sonlandırdı.

Editör: İdris YILMAZ