14 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkartmayan Emek ve Özgürlük İttifakı bayram sonrası hangi cumhurbaşkanı adayını destekleyeceğini açıklayacağını belirtmişti. Ancak yapılması planlanan açıklama ertelendi. Alınan bilgilere göre ittifakı bir süreliğine açıklama yapmayacağı yönünde.

AJANS65 TV - Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekili seçimlerinin önemli ittifaklarından Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanı adayı çıkartmamış, bayram sonrası açıklayacağı cumhurbaşkanı adayını açıklayacağını açıklamıştı. Ancak yapılması planlanan açıklama yapılmadı.

CHP’nin gözaltılara sessiz kalmasına tepki mi?

Edinilen bilgiye göre parti bu konuda bir süreliğine açıklama yapmama kararı aldı. Konuya ilişkin Artı Gerçek’e bilgi veren bir partili “Gündemimizde bu konu yok” açıklamasında bulundu. Kulislerde HDP’nin cumhurbaşkanı adayının isminin açıklanmamasının bir nedeni olarak da, Diyarbakır merkezli gerçekleşen operasyona CHP’nin sessiz kalması gösteriliyor.

‘Kime kazandıracağımız belli’

Artı Gerçek’e konuşan bir partili, cumhurbaşkanı adayı konusunda kime destek vermeyeceklerinin açık olduğunu belirterek, “Bu konuda kime kazandıracağımız da kime kaybettireceğimiz de bellidir. Bu konuda uygun vakitte açıklama yapılacaktır” derken, bir başka partili ise şu an gündemlerinde bu konunun olmadığını söyledi.

Sancar: Kılıçdaroğlu’nun sessiz kalmayacağını düşünüyoruz

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın hangi adayı destekleyeceğini resmi olarak açıklamamasının bir nedeni olarak da, Diyarbakır merkezli yapılan operasyonda gazeteci, hukukçu ve sanatçıların da aralarında bulunduğu onlarca kişinin gözaltına alınması konusu konuşuluyor. Artı TV ekranlarında açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun bu operasyona sessiz kalmayacağını düşündüklerini söylemişti.

Öte yandan ittifak genel başkanlarının bir araya gelerek bu konuyu görüşecekleri de konuşuluyor.

Editör: İdris YILMAZ