Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara'daki ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı. Yılmaz, hastaneye kaldırıldı. Saldırganın, Yılmaz'ın boğazını kesmeye çalıştığı iddia edilirken, konuya ilişkin açıklama yapan Yılmaz, saldırıdan iktidarı sorumlu tutarak, “korkmuyorum” dedi.

Yılmaz'ın bıçaklı saldırıya uğrama anına ilişkin görseller

Ajans65 Haber Merkezi - Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Ankara'nın merkezindeki Atatürk Bulvarı'nda bulunan ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı. Parti genel merkezine gelen 35 yaşlarındaki bir kişinin Yılmaz’ı üç yerinden bıçakladığı belirtildi. Yılmaz, saldırıda iktidarı sorumlu tuttu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztürk Yılmaz, "Yapanları kınayabilirsiniz, kriminal bir adam. Ama yaptıranlara bakacaksınız” diyerek hükümeti işaret etti. Dört derin bıçak yarası aldığını, dikiş atıldığını, kan kaybı yaşandığını, kaydederek, “Yaptıranlara söylüyorum. En başta da Erdoğan’a söylüyorum; siz hiçbir şey yapamazsınız, Allah istemedikten sonra sizin yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Sizden korkan namerttir. Sizden korkan sizin gibi olsun. Ben Musul’u yaşamışım, dik gelmişim. Hayatımda hiçbir zaman kimseye teslim olmamışım. Yenilik Partisi’ni kurmuşum, hiç kimsenin uşaklığını yapmıyorum. Sizler yanlış adamlarsınız ve gideceksiniz” açıklamasını yaptı. Yılmaz, İçişleri Bakan’ından koruma istediğini ancak kendisine koruma verilmediğini söyledi.

Olaya ilişkin KRT TV’ye telefonla bağlanan Yılmaz, "Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin adamlarıdır. Bizim ofisimize herkes gelebilir. Bize daimi koruma vermediler. Korkan namerttir. Kurultay'da meydan okudum, ona bir cevap vermeye çalışıyorlar anladığım kadarıyla" ifadelerini kullandı.

Olay anını anlatan Yılmaz, "Buyurun bir çay için' dedim. Arkadan bıçaklayıp kaçmaya çalıştı. Dört yerden yara aldım. Kamera kayıtları da mevcut. Bu adli bir vaka değildir" dedi.

'Boğazını kesmek istediler'

Yeniçağ gazetesi de, ofise gelen bir kişinin Yılmaz'la görüşmek istediğini yazdı. Habere göre Yılmaz saldırganı odasına alarak çay-kahve isteyip istemediğini sordu. Saldırgan ise hiç yanıt vermeden cebinden bıçağını çıkararak Yılmaz'ın boğazına saplamaya çalıştığı. Yılmaz eliyle müdahale edince saldırganın kalçasından bıçaklayıp hızla kaçtığı belirtildi.

Editör: İdris YILMAZ