İstanbul'daki 'Ağaoğlu Maslak 1453’ isimli lüks sitede yaşanan ve İsveç vatandaşlarının gözaltına alındığı silahlı çatışmada, 'Kürt tilkisi' lakabıyla tanınan ve İsveç'in Türkiye'den iadesini istediği Rawa Majid'in hedef alındığı belirtiliyor.

AJANS65 TV - İstanbul'un Maslak semtinde 6 Eylül günü bir sitedeki restorana iki kişi tarafından ateş açılması, içeriden ateşe silahlı karşılık veren altı İsveç vatandaşının da gözaltına alınması olayının perde arkasında, İsveç basınının 'Kürt tilkisi' lakabını taktığı ve Stockholm'ün Ankara'dan iadesini istediği Rawa Majid çıktı.

RAWA MAJİD KİMDİR?

Iraklı bir Kürt olan Rawa Majid, bir uyuşturucu kaçakçılığı çetesinin lideri olarak, İsveç'in başkenti Stockholm'un yanı sıra Uppsala ve Husby'de çeteler arası şiddetten sorumlu tutulan isimlerden biri. İsveç basınının 'Kürt tilkisi' olarak andığı 36 yaşındaki Majid'in Türkiye bağlantısı ise vatandaşlık almasından kaynaklanıyor.

MARMARİS'TE PARA DOLU ÇANTAYI BANKTA UNUTMUŞTU

Majid'in, "Miran Othman" adıyla Türkiye'de vatandaşlık aldığı bilgisi ise 15 Nisan 2022 günü Marmaris’te ortaya çıkmıştı. Bir belediye işçisi, içinde 12 bin dolar olan bir çantayı parkta bankta unutulmuş halde bulunca polise başvurmuş, kamera kayıtlarından "Miran Othman" isimli kişi karakola çağrılmıştı.

Şüpheli davranışları nedeniyle yapılan incelemede, Othman'ın İsveç tarafından uyuşturucu ticareti suçu gerekçesiyle kırmızı bültenle arandığı belirlenmiş, ikamet ettiği villaya operasyon yapılmıştı. Adreste havalı tabanca ve iki adet ruhsatsız silah, çok sayıda fişek ve şarjör ile 'Rawa Majid' ismine düzenlenmiş olan kimlik bulunmuştu. Othman tutuklanmıştı. Ancak İsveç'in iadesini istediği, hakkında kırmızı bülten bulunan bir uyuşturucu kaçakçısı olmasına rağmen serbest bırakılmıştı.

Sonrasında, Rawa Majid önce Irak’a giderek adını ‘Miran Othman’ olarak değiştirdiği, 400 bin dolara Bodrum’dan bir villa alarak bu isimle Türkiye'de vatandaşlık aldığı ortaya çıkmıştı. İsveç yetkilileri de, Rawa Majid’in Türk vatandaşı olduğu gerekçesiyle İsveç’e iade edilmediğini açıklamıştı.

İSTANBUL'DA NE YAŞANDI?

'Kürt tilkisi' son olarak, İstanbul'da İsveç mafyası arasındaki çatışmayla gündemde. BirGün yazarı Timur Soykan, İstanbul Sarıyer’deki ‘Ağaoğlu Maslak 1453’ isimli lüks sitede yaşanan silahlı saldırının hedefinin Rawa Majid olduğunu yazarak, "Suç dosyası ortaya çıkan Rawa Majid halen vatandaş mı? Baronu kimler koruyor?" diye sordu.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Evinde Ölü Bulundu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Evinde Ölü Bulundu

Söz konusu olayda, siteye plakası olmayan motosikletle iki kişi girmişti. ‘Cavalli’ isimli lokantanın önünde motosikletin arkasından inen kişi, içeride oturan bir gruba ateş açtı. Lokantadakiler de silahla karşılık verince motosikletli saldırganlar kaçıp kayıplara karıştı. Lokantada oturan grup da hemen minibüslerine binip uzaklaştı. Azerbaycanlı bir müşteri ise kurşun isabet etmesi sonucu yaralandı. Ayazağa’da polis ekiplerince durdurulan minibüste beş İsveç vatandaşı vardı. Minibüstekilerin verdiği ifadeler üzerine Başakşehir ve Sarıyer’deki adreslere baskın yapıldı ve yine İsveç vatandaşı Stella M.A.S yakalandı.

TURİST VİZESİYLE GELİP SİLAH ALMIŞLAR

Soykan, aramalarda biri Glock, ruhsatsız iki tabanca, 169 mermi, 2 bilye atar toplu tabanca, havalı tüfek ve mermileri, az miktarda uyuşturucunun bulunduğunu yazdı. Bu kişilerin İsveç’ten turist vizesiyle geldiği öğrenilirken, ifadelerinde lokantada otururken saldırıya uğradıklarını ve saldırının nedenini bilmediklerini söylediler. Stella M.A.S ülkesine deport edilirken Richard Icho M., Mevludin M., Salah S., Elvir M. ve Harris L.O. tutuklandı.

‘İSVEÇ’İN VERDİĞİ BİLGİLER ÇETEYE GİTTİ’

Soykan, geçen hafta İsveç medyasında yer alan, Stockholm-Ankara arasında 'Kürt tilkisi'ne dair istihbarat paylaşımına dair çarpıcı iddiayı da gündeme getirdi:

"İsveç medyasında yer alan habere göre; İsveç’in Rawa Majid hakkında Türkiye’ye gönderdiği istihbarat bilgileri, İsveç’te yakalanan bir suç örgütü mensubunun cep telefonundan çıktı. Bu bilgilerin İsveç’ten Türkiye’ye en üst düzeyde teslim edildiği öne sürüldü. İsveçli yetkililer, Rawa Majid’in Türkiye’de tutuklanmasını sağlayacak bilgilerin çetenin eline geçmesinin büyük skandal olduğunu söyledi. Çetenin operasyonlara karşı önlem almasını sağlayacak bilgilerin Türk yetkililerce sızdırıldığı iddia edildi."

VATANDAŞLIĞI NEDEN İPTAL EDİLMEDİ?

Soykan yazısında şu sorulara yer verdi:

* Rawa Majid’in Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kırmızı bültenle aranan bir uyuşturucu kaçakçısı olduğunun anlaşılmasına karşın iptal edilmedi mi?

İptal edilmediyse bunu kim sağlıyor? İptal edildiyse halen nasıl İstanbul’da yaşıyor.

Rawa Majid’i Türkiye’de kim koruyor?

İsveç’ten alınan istihbarat bilgileriyle neden operasyon yapılmadı?

Ve bu bilgileri çeteye kim sızdırdı? (HABER MERKEZİ)

Editör: İdris YILMAZ