Yeni Anayasa çalışmalarına devam eden TBMM başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özeli’i ziyaret etti. Konuya ilişkin açıklama yapan Özel, “Uyulmuyor ki, yeni Anayasa yapılsa ne olur ki” ifadelerini kullandı.

AJANS65 TV  - 23 Nisan Resepsiyonu'nda yeni anayasa çalışmaları kapsamında TBMM'de grubu bulunan tüm siyasi partilerle görüşeceğini açıklayan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ziyaretlerine CHP ile başladı.

Kurtulmuş CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i TBMM'deki odasında ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Kurtulmuş ve Özel açıklama yaptı.

Yüksekdağ: Kimsenin Yüzü Düşmesin, Diz Çöktüremediler Yüksekdağ: Kimsenin Yüzü Düşmesin, Diz Çöktüremediler

KURTULMUŞ: BU MECLİS ANAYASA YAPMA GÜCÜNE SAHİPTİR

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Anayasa yapım sürecine ilişkin görüşleri aldım. Anayasa'nın içeriğine dair konuşmadık, usul konuştuk. Verimli bir görüşme oldu. Diğer parti genel başkanlarını da ziyaret edeceğim. Bu Meclis'in kurucu Meclis olmadığı ve anayasa yapamayacağı yönündeki değerlendirmeler doğru değildir. Bu Meclis anayasa yapma gücüne sahiptir."

ÖZEL: UYULMUYORKEN YENİ ANAYASA YAPSANIZE NE OLUR

Özel'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Biz 31 Mart seçimlerinden birinci parti olarak çıkmış ve sorumluluğun bilincinde olan bir partiyiz. Siyaset halkın gündemine duyarsız olamaz.

Bugün insanların yoksulluk gibi, açılık gibi üst düzeyde beklentiler varken, yeni bir Anayasa beklentisi taleplerinin neresindedir. Onu bir tartmak lazım. Prensip olarak ben partinin genel başkanı olsam da partinin kurullarında değerlendirmeden doğrudan bir cevap vermeyi CHP’nin olmazsa olmaz demokrasi anlayışına uygun görmem.

Sayın Başkanın bugün yaptığı değerlendirmeleri başta MYK’mız olmak üzere yetkili organlarla değerlendireceğiz. Sayın Başkana da söyledim, bir şeyin yenisini teklif ediyorsak, örneğin giyeceksek yeni bir elbise alalım. Giymemek üzere alınır mı?

Biz Anayasaya uyacaksak değiştirelim. En iyisini yapalım sonra uymayalım. Geçen sefer de iyisini yaptınız, ama uyulmadı. Uyulmuyor. Mevcut Anayasaya tam uyum beklemek hakkımızdır. Bu konudaki hassasiyetlerimizi ilettik.

Bugün sorun yoksulluk, işsizlik ve yüksek enflasyonken biz anayasa konuşup bu sorunların üzerine sis çekiyorsak vatandaşın mesajını almamışız demektir.

Anayasaya uyulmuyorken yeni anayasa yapsanız ne olur. Ama burası parlamento, burada el sıkılmazsa, müzakere edilmezse demokrasi düşmanları elini ovuşturur. Bu diyalog zeminini önemsediğimi belirtmek isterim." (HABER MERKEZİ)